bow white
bow grey

Visie

Onze missie

Bilzerse BC wil een sportclub zijn in en rondom Bilzen die competitiebasketbal aanbiedt voor jeugd en seniors, jongens/heren en meisjes en dit op verschillende competitieniveaus (provinciaal/landelijk) zodat we een breed publiek kunnen bereiken.
Wij wensen te streven naar tevreden leden, ouders, supporters en sponsors door competitief te zijn, niet alleen op sportief maar ook op sociaal, organisatorisch en commercieel vlak.

Onze waarden

1) Sociaal

Wij willen een club zijn waarin alle spelers op hun niveau aan bod kunnen komen en waarin iedereen de kans krijgt om zijn basketbaltalent te ontplooien. Wij nemen als club onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op en werken mee aan het promoten en het aanbieden van een gezonde vrijetijdsbesteding aan de jeugd. Wij staan in deze context open voor samenwerking met andere clubs en de gemeentelijke overheid.

 

2) Sportief

Wij streven ernaar om elke speler op zijn niveau maximaal te laten renderen. Dit houdt in dat we bij de jeugd de prioriteit duidelijk leggen bij de opleiding eerder dan bij de resultaten. Bij het nastreven van de doelstelling van maximaal opleidingsrendement willen we tegelijkertijd het aspect "ontspanning" niet uit het oog verliezen.

 

3) Familiaal

Wij willen een familiale club blijven waar vriendschap en gezelligheid belangrijk zijn, waar er een band is tussen spelers, trainers, ouders en club die het loutere sportieve overschrijdt, waar iedereen bereid is om, indien nodig, een handje toe te steken.

 

4) Gezond

Gezondheid staat voorop. De fysieke gezondheid van onze leden - de financiƫle gezondheid van de club.

 

5) Respect en samenwerking

In onze onderlinge relaties zijn respect en samenwerking sleutelwoorden.
Respect en samenwerking van bestuursleden voor en met elkaar.
Respect van de leden en trainers voor het bestuur en omgekeerd.
Respect van de spelers voor hun trainers en omgekeerd.
Respect van ouders voor bestuur, trainers, spelers en omgekeerd.
Respect voor de tegenstrevers.
Respect voor de scheidsrechters.
Respect voor genomen beslissingen.
Respect voor het materiaal.

bow white